header
header

Nieuws

 

17 november 2019 - Happy Riders Race

Happy Riders Race. Iedereen kan meedoen aan deze superspannende, hilarische estafette race!!!
3 onderdelen:
-Ruiterfitheid
-Springparcours (20cm - 100cm)
-Vaardigheid

Teams bestaan uit 3 personen en mogen zelf samensgestelt worden. Individueel inschrijven is ook mogelijk! Je wordt dan door Stichting Happy Riders ingedeeld.

Inschrijfformulier te verkrijgen in de kantine van Manege Groenendaal.

Schrijf je nu in!!!

 

30 december 2016 Bunschoten
In samenwerking met Pegatrust heeft Stichting Happyriders een etentje georganiseerd voor alle vrijwilligers en betrokkenen van Happyriders Eemland en Pegatrust op Stal Groenendaal. Happy riders wil graag iedereen bedanken voor hun steun/ondersteuning/inzet zodat mensen met een beperking kunnen paardrijden op stal Groenendaal. Graag doen wij ook in 2017 een beroep op jullie.

 

20 December 2016
Op 20 december heeft er een bestuurswissling plaats gevonden. Het nieuwe bestuur bedankt de voorzitter Marieke Niekerk, penningmeester Tineke Kreijne en secretaris Rijkje van Diermen voor hun inzet de afgelopen jaren.

 

4 november 2016 Ermelo
Op 4 november heeft Hanne dank zij stichting parapaard en Eveline Steenhoffde mogelijkheid gekregen om op het KNHS centrum in Ermelo zelf een rijtuig te besturen een grote wens van Hanne die nu uit is gekomen.

 

25 september 2016 Bunschoten
Tijdens de open dag van Stal Groenendaal hebben de ruiters en amazones van een mooie demo laten zien en is er via een marmottenrace geld opgehaald. De stichting heeft met deze opbrengt schoenbeugels en beugelriemen aangeschaft. Dit zodat alle ruiters en amazones nog veiliger kunnen paardrijden.

 

11 september 2016 Bunschoten
In samenwerking met Stal Groenendaal en Pegatrust zijn op 11 september 2016 aangepaste proeven gereden door de ruiters en amazones welke op Stal Groenendaal lessen. Alle deelnemers zijn geslaagd voor hun proef. Happyriders Eemland feliciteert alle ruiters en amazones met dit mooie resultaat.

 

6 september 2016 Bunschoten
Pegatrust heeft het Kiwa certificaat ontvangen voor het keurmerk:"ZZP'er zorg". Het Keurmerk ZZP'er Zorg is bedoeld voor zzp'ers die in aanmerking willen komen voor contractering bij Gemeenten en Zorgkantoren. Zorgverzekeraars stellen deelname aan het keurmerk verplicht om de zekerheid te hebben dat u als zzp'er voldoet aan de beroeps- en ondernemerseisen en kwalitatief goede zorg verleent. Voor cliënten is het keurmerk een belangrijk hulpmiddel om een goede en veilige keuze te maken uit het aanbod van zzp'ers.

Stichting Happyriders feliciteert Pegatrust met het behalen van dit mooie keurmerk.

 

26 juli Bunschoten
Vanaf heden is Pegatrust een erkend leerbedrijf. Stichting Happyriders Eemland feliciteert Pegatrust met het behalen van dit mooie certificaat. Stagaires zijn welkom om zich aan te melden bij Pegatrust.

 

21 juli 2016 Bunschoten
Stichting Happy riders Eemland heeft een gift mogen ontvangen van trekpleister Bunschoten ter waarde van € 1.000,- bij de opening van hun nieuwe filiaal aan de Ziel 49-51 te Bunschoten. Stichting Happyriders Eemland is erg blij met dit gift en zal het geld goed besteden.

 

25 juni 2016 Bunschoten
Op zaterdag 25 juni Hebben Marina@Work, de Koningin Emma school, van Voorhuyzen school en SRO Special Heroes de handen in elkaar geslagen. Een "Spezial" Kidz lifestyle Market op de Koningin Emmaschool en Van Voorthuyzenschool in Amersfoort. Één die aan alle kanten raakt met het speciaal onderwijs en kinderen met een beperking. Met deze Kidz krijgen ouders en hun kinderen goed te zien wat er allemaal mogelijk en beschikbaar is voor kinderen met een beperking en dit weer in de breedste zin van het woord. Sport, feestjes, fotografen, ontspanning, hobby enz. Een 'Kidz Spezial' dus!
Pegatrust was op de deze markt aanwezig met pony's van Stal Groenendaal.

 

5 juni 2016 Bunschoten
4 juni was Pegatrust aanwezig bij de voorjaarskermis op van Sherpa Stal Groenendaal heeft hierbij de pony's ter beschikking gesteld. Zo hebben verschillende mensen met een beperking kunnen ervaren hoe het is om te paardrijden. op Zondag 5 juni heeft Amber mee gedaan aan een paradressuurwedstrijd op het KHNS centrum in Ermelo. Hier heeft zij een Tweede plaats behaald.
Amber gefeliciteerd namens de Stichting Happyriders Eemland.

 

28 en 29 mei 2016 Bunschoten
Op 28 en 29 mei is opnieuw het ruiterweekend gehandicapten gehouden op Stal Groenendaal.Dit ruiterweekend wordt georganiseerd door Stichting ruiterweekend gehandicapten. Ook de ruiters van Stal Groenendaal nemen deel aan dit evenement.
www.ruiterweekendSRG.nl

 

22 april 2016 Bunschoten
Dank zij de sponsoren van stichting Happyriders Eemland is een tillift geplaatst op stal Groenendaal. Dank zij deze tillift kunnen Stal Groenendaal en Pegatrust nog meer mensen ben een beperking paard laten rijden. graag bedanken wij de Sponsoren Rabobank voor hun bijdrage.

 

16 april 2016 Bunschoten
Diverse vrijwilligers hebben een collecte gelopen voor fonds Gehandicaptensport. Dit heeft geresulteerd in en opbrengt voor het Fonds gehandicaptensport maar ook voor Stichting happyriders Eemland. Wij als stichting wille graag alle vrijwiligers bedanken voor hun inzet. Amber was de collectante welke het hoogste bedrag heeft opgehaald. Dank je wel Amber.

 

23 januari 2016 Bunschoten
In samenwerking met Stal Groenendaal en Pegatrust zijn op 14 januari 2016 aangepaste proeven gereden door de ruiters en amazones welke op Stal Groenendaal lessen. Alle deelnemers zijn geslaagd voor hun proef. Happyriders Eemland feliciteert alle ruiters en amazones met dit mooie resultaat.

 

Nieuw aangepast zadel
Wij zijn ontzettend blij dat Stichting Happy Riders Eemland het financieel voor ons mogelijk heeft gemaakt om een heel nieuw aangepast zadel aan te schaffen.

Dinsdag 14 oktober is Louis Kerkhoff bij ons op stal gekomen om het zadel op te meten bij verschillende paarden. Hij had ook het voorbeeldzadel mee genomen. Louis heeft dit zadel ontworpen om het mogelijk te maken dat kinderen die in een rolstoel zitten, toch zelfstandig op een paard kunnen zitten. Bij Hart van Nederland was te zien hoe geweldig de kinderen het zadel het vonden en hoe goed ze hier op zaten. Het zadel heeft een rugsteun en de kinderen hebben een bodyprotector aan met klittenband. Ze kunnen met banden vastgemaakt worden aan de steun, waardoor ze stevig zelf blijven zitten.

We zijn dan ook super enthousiast en blij dat we dit zadel straks ook kunnen inzetten in ieder geval voor Noah, die nu vastgehouden moet worden op het paard. Maar die straks ook dus helemaal zelf kan blijven zitten. We hopen natuurlijk dat er meer kinderen van dit zadel gebruik gaan maken. Het zadel is geschikt voor kinderen tot ongeveer 60 kg.

We moeten helaas nog even wachten, het zadel is handwerk en we moeten nog even geduld hebben tot april 2015 voor het zadel af is. Mocht u meer informatie willen, kunt u altijd contact opnemen met Sonja.

 

Kleurenteugels
Sommigen van jullie hebben het misschien al gezien. Maar de manegepony's lopen nu met allemaal vrolijk gekleurde teugels rond. Stichting Happy Riders Eemland heeft deze teugels speciaal aangeschaft voor de lessen. Het grote voordeel is dat je nu kan zeggen en zien op welke lengt je de teugel vast moet houden! Dit maakt het voor veel kinderen makkelijker om zelf de teugels te kunnen vasthouden en sturen!

 

27 april wedstrijd
Op stal groenendaal was 27 april weer een wedstrijd met aangepaste proeven! Er werd super goed gereden en de sfeer was geweldig! Iedereen heeft weer genoten en weer een positieve ervaring gehad!

 

24 mei Stichting ruiterweekend gehandicapten
Op zaterdag 24 mei en zondag 25 mei was er het ruiterweekend voor gehandicapten op Stal Groenendaal. Vanuit verschillende maneges werd er deelgenomen aan de wedstrijden. Ook stal Groenendaal deed zelf mee met een aantal deelnemers. Die hadden voor deze wedstrijd zelfs een wedstrijd t shirt gekregen van de Stichting Happy Riders Eemland. Zodat goed te zien was voor welke manege ze reden. Stichting Happy Riders heeft ook mee gesponsord aan het weekend, zodat iedereen een geweldig weekend heeft beleefd! De foto's spreken voor zich!

 

Speciale bakletters
Er zijn nu eigen gemaakte bakletters met mooi tekeningen gesponsord door Stichting Happy Riders Eemland. Nu is het voor iedereen makkelijker te zien en te begrijpen naar welke letter ze moeten sturen!

 

GGZ Centraal
Om de woensdag komt er nu een groep van GGZ-centraal paardrijden op Stal Groenendaal. Hieronder het verhaal van hoe Danielle het paardrijden ervaart!

Vanmorgen, 4 juni 2014, is het de 3e keer dat ik paard heb gereden bij "Stal Groenendaal", via de Boeier. Dat contact met deze manege had Liesbeth vorig jaar al gelegd. Marjol is het toen verder gaan regelen. Het heeft een jaar geduurd voordat het eindelijk zover was, dat we konden rijden want er moest eerst financieel het één en ander geregeld worden.

Omdat Marjol problemen heeft met haar enkelbanden en ook nog eens vakantie heeft, ben ik zelfstandig naar de manege in Zevenhuizen (gemeente Bunschoten) gereden met de fiets. De volgende keer is Marjol er dan weer bij. Ik had zondag al de eenvoudigste route vanaf mijn huis uitgevogeld en ben er samen met Teun alvast heen gereden, zodat ik zeker wist dat ik woensdag niet te laat zou komen. De bedoeling was dat we er om half 10 zouden zijn, maar ik ben er wat eerder, net als Johanna. We zien Jolanda naast haar maatje in een klein autootje aan komen rijden. Even later arriveert Anouk ook. Desirée is er niet en Sharita moet met haar hond naar de dierenarts wordt ons verteld door Anouk. We worden nu wat onrustig want Sonja is er nog steeds niet. Zou ze het vergeten zijn? Nee, Sonja is achter en is ook al verbaasd dat ze ons niet meteen heeft gezien. Een klein misverstand!

Omdat het mooi weer is staan de paarden in de wei. Sonja geeft ons ieder een halster. Het is nog een hele wandeling naar de wei toe. Anouk neemt een paard wat op stal stond mee naar de wei. Dat scheelt Sonja straks weer extra werk.

Het duurde even voor we de juiste paarden mee kunnen nemen. Annet is enthousiast, en wil wel mee. Ik neem de halster van Annet (op wie ik de 1e keer ook had gereden).

Als we bijna bij de uitgang van de wei zijn, wil Annet toch weer terug, maar ik laat haar weer omdraaien en neem haar verder mee. Bij de stal worden Johanna en ik geholpen met opzadelen van ons paard. Anouk heeft al zoveel ervaring, die kan dat zelf en ze helpt ons ook nog. Maar voordat het opzadelen kan beginnen worden de paarden eerst geborsteld. Ook Jolanda helpt mee. Daarna wordt me geleerd hoe ik de halster kan vervangen voor de teugels. Ik krijg nog een cap van Sonja, want anders is het niet verantwoord. Omdat de cap een beetje groot is, heb ik het riempje maar extra stevig aangetrokken.

Daarna leiden we de paarden naar de binnenmanege. Met een soort trapje met drie treden, en wat hulp van Sonja klimmen Johanna en ik op ons paard (Anouk kan dit zonder hulp). Jolanda moet nog even geduld hebben. Ze heeft wel zin in een tosti in de kantine, die ze de vorige keer had genomen, maar dat mag pas als ze op het paard is geweest, van Sonja.

Sonja geeft goede aanwijzingen wat het paardrijden betreft. Het in draf lichtrijden van vroeger (ik heb van m'n 15e tot m'n 17e 2 jaar op les gezeten) ben ik nog niet verleert. Ik moet het allemaal wel weer ophalen. Ik zit nu al veel ontspannender en rechter op m'n paard, als een maand geleden, waardoor ik er ook meer van kan genieten. Johanna zat voor een maand geleden voor het eerst op een paard en heeft nog wat moeite met draf. Daarom doet ze het rustig aan in stap. Anouk gaat nog een stapje verder en galoppeert alsof het een lieve lust is. Tegen elven staat Johanna haar paard Jimmy af aan Jolanda en even later zit Jolanda als een koningin op het paard. De 1e keer durfde ze dit nog niet en nu vind ze het nog wel spannend, maar Sonja verzekerd haar ervan dat ze niet van dit manegepaard (Sonja zoekt altijd de rustigste voor ons uit) zal vallen.

Super, Jolanda. Goed gedaan! Haar maatje maakt een mooie foto met z'n mobiel van haar. Daar mag ze trots op zijn. Sonja spreekt af dat Jolanda met haar maatje een keer extra terug mogen komen, zodat ze Jolanda wat extra aandacht kan geven. Dan is het alweer tijd om af te stijgen. Ik aarzel even, maar onder toeziend oog van Sonja gaat het alweer beter dan de vorige keer. Daarna brengen we de paarden naar hun stal en zadelen we de paarden af en ontdoen ze van de teugels. (Volgende keer een wortel of appel meenemen als beloning?) Ik krijg hier wel een kick van en kan niet wachten tot de volgende keer.

Onderweg naar huis begint het een beetje regenen. Ik fiets één keer een tunneltje voorbij maar ook de terugweg kan ik goed vinden. Thuis aangekomen besluit ik een lekkere douche te nemen, nadat ik geluncht heb.

 

Wedstrijd 18 januari 2014
Afgelopen zaterdag 18 januari is de eerste wedstrijd gereden met aangepaste proeven op stal Groenendaal. Deze proeven zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen en volwassenen met een beperking of voor degene die extra hulp/ begeleiding nodig hebben. Stal Groenendaal en Stichting Happy Riders Eemland vinden het erg belangrijk dat iedereen mee kan doen aan de wedstrijden en is erg enthousiast over deze nieuwe proeven van de FNRS.

Er deden 6 deelnemers mee die enorm genoten hebben van het mee doen. Ze werden flink aangemoedigd door ouders en familie. Door deze ervaring zijn ze weer een stuk zekerder geworden en is iedereen weer gegroeid. Het was geweldig om te zien wat een plezier iedereen hier aan beleefd heeft.

Stal Groenendaal en Stichting Happy Riders Eemland gaan zeker door met deze proeven en hoopt de volgende keer nog meer deelnemers te mogen ontvangen. Want iedereen die in de lessen rijdt voor kinderen en volwassenen met een beperking of extra zorgvraag kan hieraan mee doen! Op zondag 27 april is de eerst volgende wedstrijd waarbij weer de A-proeven gereden kunnen worden.

 

Nieuwe therapiesingel
Begin december 2013 heeft Stichting Happy Riders Eemland een nieuwe therapiesingel kunnen aanschaffen dankzij verschillende sponsoren. De therapiesingel is enthousiast ontvangen door Sonja van Dijk, die de singel nu vooral inzet bij het individuele rijden.

 

Gratis proefrit
Op 19 september is er een groot feest in Hoogland voor mensen met een beperking geweest. Stichting Happy Riders Eemland heeft in samenwerking met Stal Groenendaal 150 bonnen uitgedeeld voor een gratis proefrit! Mocht u ook interesse hebben in een gratis proefrit, maar geen bon hebben, neem dan contact op met info@happyriderseemland.nl

 

Jaarlijkse vrachtwagentocht
Op 26 september is de jaarlijkse vrachtwagentocht in Bunschoten voor mensen met een beperking geweest. Stichting Happy Riders Eemland en Stal Groenendaal hebben met een vrachtwagen mee gereden en met 2 pony's rond gelopen om te knuffelen. Ook zijn er nog 50 bonnen uit gedeeld voor een gratis proefrit!

 

Jaarlijkse kermis bij Sherpa
Op 8 juni 2013 hebben Stal Groenendaal en Stichting Happy Riders Eemland mee gedaan aan de jaarlijkse kermis bij Sherpa in Baarn. Er zijn 2 pony's naar het terrein gebracht van Sherpa in Baarn en daar hebben de vrijwilligers van Stichting Happy Riders Eemland met de pony's rond gelopen. De pony's hebben vele kinderen blij gemaakt met een rondje op hun rug! Het was een geslaagde zonnige dag! Ook was er op 8 juni en 9 juni een 2 daagse wedstrijd voor mensen met een beperking op Stal Groenendaal georganiseerd door Stichting Ruiterweekend Gehandicapten. Vanuit Groenendaal deden 4 ruiters mee met een beperking. In dit weekend kon voor het eerst het nieuwe opstapperron in gebruik genomen worden. We zijn heel blij dat we vanuit de gift van Rabobank Randmeren, dit opstapperron hebben kunnen aanschaffen. Hij werd op deze dagen enthousiast in gebruik genomen!

 

Collecte bij Voetbalderby in Spakenburg
Op zaterdag 9 maart 2013 ging een groep vrijwilligers collecteren bij de voetbalderby in Spakenburg. Met mooie shirts en collecte-bussen werd een bedrag van € 1.400,00 binnen gehaald.

 

Veilings actie
Op zaterdag 15 december 2012 werd bij Stal Groenendaal een veiling gehouden. Ongeveer 60 kavels kwamen onder de hamer van een enthousiaste veilingmeester. De opbrengst van de veiling was € 6.000,00 en is geheel voor de Stichting. Tevens was het een gezellige feestavond voor alle pension- en manege klanten. Heel veel dank ook aan het team van Stal Groenendaal en aan de feestcommissie voor de prettige samenwerking.

04
04
04
04
04
04
04
04
04
04
04
nieuws
04
nieuws